De fem konstnärerna om #ArtStreetHbg

#ArtStreetHbg 2017 är över. Men verken finns kvar. Fem fasader från Knutpunkten till Furutorpsplatsen samt 23 elskåp har blivit dekorerade med konstnärlig utsmyckning som är svår att skoja bort. Och bland besökare och boendes i områdena på Söder har en klar majoritet uttryckt sitt gillande över de färdiga verken. Här är ett klipp där du får insyn hur de fem street art-konstnärerna tyckt och tänkt kring sitt arbete under premiäråret av ArtStreetHbg. Enjoy!

”Jag älskar det. Det är så tråkiga fasader annars, detta här piggar upp det. Jag älskar sådant!”. Orden kommer från Gösta. En äkta Söder-kille som vägrat flytta från stadsdelen han älskar över allt annat. Här har han bott i 71 år.

Men han är långt ifrån ensam om att gilla arbetet som utförts på fem olika fasader under #ArytStreetHbg. Vi har fortlöpande stämt av med besökare och boende i områdena där Jimmy Skize, Tim Timmey, Ilse Weisfelt, SpiderTag och Levi Jacobs kreerat konst på fasaderna – och en klar majoritet har varit oerhört positiva.
Det har till och med kommit fram folk till såväl konstnärer som oss i projektledningen för att ösa beröm över hur fint det blir – och blivit.
– Det har varit jättekul att jobba ute på gatan. Responsen var direkt. Särskilt minnesvärt är när jag jag och filmaren Casper blev bjudna på glass av en glad besökare som gillade Tim Timmys verk på Smedjegatan, säger projektledaren Fredrik Öjbro.

I klippet får du en kort men fin inblick i de fem olika konstnärernas arbete och tänk bakom motiven: fyra målningar och en ljusinstallation.
Så luta dig tillbaka och bli begeistrad – och imponerad. Let´s roll!

Pssst! Besöker du de olika platserna och spanar in verken och tar bilder till sociala medier: glöm inte hashtagga med #ArtStreetHbg!

Fotnot. Framgent kommer det lite längre enskilda intervjuer med de fem street art-konstnärerna. Och kanske även en liten film med projektledaren Fredrik Öjbro, där han summerar hela projektet. So stay tuned….

Film & redigering: Casper Jarmo
Musik: My Awesome Kite – ”Fancy Dress Parade”. MENUDÅ – ”Fossiler” & ”Aldrig Se Mig Drömma”
Text: Göran Svensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *