Det börjar närma sig nu #6

Årets tema är satt, kontakt med konstnärerna är tagen och sommarens program är snart klart. Det händer mycket nu, vi håller tungan rätt i mun för att allt ska bli så bra som möjligt. Måndagen 28 juni drar vårt 5-års firande igång. Du hänger väl med?

Det konstnärliga rådet är i full gång med att se om utvalda konstnärer har möjlighet att närvara under årets festival. Våra val har fallit på legender inom graffitin, nytänkande uppstickare och artister som på ett eller annat sätt har en koppling till just graffitin. För det är nämligen årets tema. Att gå tillbaka till rötterna inom gatukonstscenen för att skapa kunskap men också större förståelse för varför gatukonstlandskapet ser ut som det gör idag. Alla utvalda konstnärer har därmed en koppling till graffitin som är grunden till scenen i stort än idag. Det är därifrån det nutida konstuttrycket har sitt ursprung. Vi hoppas att ni, likt vi, är lika exalterade över årets tema och vi tror verkligen att detta kan bli riktigt bra.

Och varför har vi då valt den här ingången? Jo för att vi fyller hela fem år och med det vill vi fira och hylla gatukonstens ursprung en gång för alla. Vi kommer att erbjuda digitala föreläsningar med proffs inom området som förhoppningsvis kommer att lyfta saker som du inte tidigare visste om. Vi kommer också att skapa workshops för äldre, för att hylla dem som verkligen fått betala ett högt pris under pandemin, och slutligen kommer vi även att erbjuda fantastiska väggar av årets konstnärer. Vilka det blir återkommer vi med inom kort. Men det är givetvis inte allt, fler aktiviteter kommer och likaså årets program. Håll utkik för snart kör vi igång.

Hälsningar,
Fideli Österström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *