Det konstnärliga rådets eviga dilemma #5

Datum för årets festival fastställdes under vår senaste sammankomst 22 april. ArtStreetHbg 2021 kommer med all sannolikhet att äga rum mellan 28 juni och 4 juli. Förutom den här, ytterst viktiga detaljen, avhandlades även väggar, konstnärer och årets tema.

Det konstnärliga rådets eviga dilemman är att komma överens om rätt konstnär till rätt vägg. Ett lyxproblem kan tyckas, då det finns en uppsjö av intressanta artister som vi vill arbeta med, men det är inte alltid så enkelt att navigera som man kan tro. För valen baseras på årets tema (som vi kommer att avslöja lite senare), jämlikhet, bredd och representation. Vi önskar också att artisterna får en konstnärlig frihet och inte styrs av fastighetsägares önskemål eller riktlinjer för vad som ska pryda fasaden. Dialogen med fastighetsägarna är därför av yttersta vikt för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt för alla parter.

Som ni hör arbetar vi för fullt för att årets upplaga ska bli så bra som möjligt. Vi vill göra den rättvisa eftersom vi även fyller hela 5 år i år. Vi började även diskussioner kring nästa års upplaga som kommer att äga rum under stadsmässan H22.

Och det var allt gatuprat vi hade att bjuda på för den här gången.

Fideli Österström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *