SLUTSÅLD! Graffitiworkshop för seniorer – från skiss till målning på vägg
2 jul

SLUTSÅLD! Graffitiworkshop för seniorer – från skiss till målning på vägg

Tidpunkt
2 juli 2021, 13:00 - 16:00
Plats
Dunkers Kulturhus

Grundkurs för dig som är senior. 2-dagars workshop. Under året som gått är det ni seniorer som fått kämpa och hålla ut in i det sista. Nu när vaccinet gjort intåg vill vi erbjuda er möjligheten att testa någonting nytt och ha en trevlig stund tillsammans. Gemensamt istället för ensamt.

Lär dig skillnaden mellan graffitins olika delar – tags, throw-ups och målningar samt skillnaden mellan graffiti och street art. Inga förkunskaper behövs bara nyfikenhet.

Program

 • Dag 1: Vi börjar på Dunkers Kulturhus där handledaren Thomas OKOK Gunnarsson visar upp geografiska skillnader i utförande och uppfattning om graffiti samt visar upp exempel på kulturens olika delar.
  Efter detta guidas du genom de olika stegen i att bygga upp en graffitimålning. Hur väljer du ditt namn/tag? Hur gör du en skiss? Hur väljer du färger? Hur tar du din målning från skiss på papper till vägg? Allt det här kommer att reda ut och bli tydligt.
 • Dag 2: Vi möts upp vid fontänen utanför Stadsbiblioteket. Därifrån tas ni med på ett kortare graffitisafari i närområdet. Det hela avslutas med att testa på att måla på vägg. Där kommer ni att guidas i sprayteknik. Klä dig i oömma kläder.

Workshop i samband med ArtStreetHbg 2021 som pågår 28 juni-4 juli.

Datum: 1-2 juli
Tider: 13:00-16:00 båda dagar
Från 55 år och uppåt

Plats:
Dag 1: Dunkers Kulturhus, Vi möts på entréplan.
Dag 2: Fontänen utanför Stadsbiblioteket

OBS! Slutsålt! Eventet är kostnadsfritt.

Biljetterna hämtas ut i entrén på Dunkers kulturhus. Begränsat antal platser.

Mer information

Att skapa sin egen stil är en av de viktigaste ingredienserna inom konstformen graffiti. För att få till en bra graffitimålning krävs det en bra skiss. Om du inte direkt överför din skiss från papper till vägg – så har du antagligen ändå skissat tillräckligt för att veta vad du ska måla när du väl står vid en vägg med spray i hand.

Med hjälp av litteratur, filmer och foton på graffiti från olika delar av världen lär vi oss att tyda bokstäver, förstå hur graffitimålare bygger upp sina skisser och vilka detaljer som ofta återkommer i uppbyggnaden av bokstäver. Vi får lära oss om pilar, balkar, linjer, ifyllningar, bakgrunder, kungakronor och bindningar och förbereder oss på så sätt för att måla vägg.

Om handledaren Thomas OKOK Gunnarsson
Thomas OKOK Gunnarsson är dokumentärfilmare, fotograf och konstnär som ställt ut i bland annat New York, Paris, Osaka, Kyoto, Lublin och Stockholm. Han har målat graffiti i 25 år och driver världens mest besökta Instagram-konto och YouTube-kanal för graffitins kärna – tags och throw-ups. Han har tidigare kurerat graffiti-relaterade utställningar samt föreläst och anordnat kurser och event kring graffiti.

 • Tidpunkt
 • 2 juli 2021, 13:00 - 16:00
 • Dunkers Kulturhus
 • Kungsgatan 11
 • 252 21
 • Helsingborg
 • 1 juli 2021, 13:00 - 16:00
 • 2 juli 2021, 13:00 - 16:00