Inspirerar #ArtStreetHbg finns #PixlaPiren om du vill testa!

Inspirerar #ArtStreetHbg finns #PixlaPiren om du vill testa!

Blir du inspirerad av #ArtStreetHbg och känner att du vill testa det här med street art har staden en fantastisk plats som du kan gå loss och testa graffiti på, nämligen det som kallas #PixlaPiren på Oceanhamnen. Här kan du sett ett klipp från #PixlaPiren och varför vi har det och vad du kan göra som glad amatör.

Du har kanske hört talas om H+-projektet? Det stora området söder om Knutpunkten vid som är lika stort som Ystad som ska bebyggas framgent. Här har vi i Helsingborgs stad skapat en yta vid Oslopiren som vi kallar #PixlaPiren. Här får vem som helst som har en god idé att genomföra som fler kan ta del av få en yta, en pixel (kommer från bildspråket där en pixel är en punkt i bilden) att ha sin aktivitet på. Här finns idag allt från spontanidrottsområden som beachhandboll, Parkour och wakeboard-åkning i den gamla hamnen till odling. Men här finns också ett gäng lokala målare som har adopterat pixlat för att kunna få ut sin kreativitet på ett lagligt sätt. Vill du också testa graffiti håll utkik på Pixla Pirens kanaler för nästa prova på tillfälle.. Så om du promenerar omkring och blir inspirerad av konstnärerna som i detta nu smyckat, smyckar och ska smycka fasaderna under #ArtStreetHbg har du här ett gyllene tillfälle att själv får testa street art-konsten.

Här kan du sett ett klipp från #PixlaPiren där stadsträdgårdsmästare Martin Hadmyr tillsammans med street art-konstnären Jimmy Skize berättar mer om #PixlaPiren och street art på platsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *