Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
ArtStreetHbg
ArtStreetHbg
  • Om ArtStreetHbg
  • Konsten
  • Samarbeten
  • Gatuprat
  • Karta
  • Kontakt
Mer
    • Om ArtStreetHbg
    • Konsten
    • Samarbeten
    • Gatuprat
    • Karta
    • Kontakt

    #ArtStreetHbg 2020

    Carla 00: 00,02

    Dourone är en konstnärsduo bosatt i Bryssel. Verket Carla 00: 00,02 är en del av deras projekt Fragmented Record. Projektet syftar till att belysa hur människor anpassar sig på en ständig föränderlig jord. Dourone har studerat förhållandet mellan rörelse och tid respektive känslor. Verket porträtterar 10 årig Carla som även hon bor i Bryssel. Carla säger att hon tror att världen hade kunnat vara ett under men att det är för mycket skräp och föroreningar för att man ska kunna se dess skönhet. Hennes dröm är att bli sångerska.

    Verket är en ögonblicksbild av två sekunder från hennes liv. Det består av 44 paneler som alla är målade i Dourones studio och därefter skickade till Helsingborg. Verket monterades av Dourone själva under oktober månad. Du hittar det nästan högst upp i Furutorpsbacken.

    Konstverk av Dourone (BEL).

    Mer om konstverket

    Shattering

    Leon Keers verk spelar på klimatförändringarna och dess inverkan på vår jord. Lika ömtåliga som kopparna är, lika ömtålig är vår jord. Varje kopp visar ett senario på temat. Målningen kommer dessutom till liv genom AR och Leon Keers egen app som du enkelt kan ladda ner kostnadsfritt. Då kommer du få se kopparna gå sönder i bitar. Kopparna är dessutom målade som våra klassiska Rörstand-koppar. Väggen är 15 x 7,5 meter på Södergatan 11 D.

    Du hittar appen för iOS här och för Google play här.

    Konstverk av Leon Keer (NL).

    Mer om konstverket

     

     

    Johanna Bussqvist

    Johanna Bussqvist valde att utgå från ett foto taget endast några få meter från garageportens placering på Bryggaregatan 7. Fotografiet är taget för ca. 100 år sedan när där fanns ett stort bryggeri på platsen. Hennes tanke var att förankra platsen med sin historia genom visuellt berättande. Bilden har bearbetats i Photoshop och målats på porten med hjälp av projektor och metallfärg.

    Konstverk av Johanna Bussqvist (SE).

     

    Rotblöta

    Hilma Nordéns (H.O.N) inspiration till muralen på Carl Krooks gata 17 kommer från den svenska urskogen. Urskogarna som blir färre och färre på grund av att det avverkas många träd. Vem vaktar skogarna, sörjer om dem och vandrar kalhyggen om kvällen? Motivet är inspirerat av stubbar, lera, mörkt vatten och sår i skogen.

    Konstverk av H.O.N (SE).

    Mer om konstverket

    Southsiders

    Målningen på Furutorpsgatan 49 är lager av lager som återspeglar det fantastiska kvarteret vid målningen. Där kulturer och människor möts och tolkar den abstrakta texten precis hur betraktaren vill.

    Konstverk av Etile1 (SE).

    Magic Portals

    Verket bjuder in dig som åskådare till ett parallellt universum, där natur, magi och rörelse talar med varandra. En trygg plats att drömma sig iväg i för att ibland fly en värld som kan kännas skrämmande att vara i. Julias abstrakta kompositioner är en samling av mönster och symboler från resor, möten och platser. Du hittar Julias konstverk på Furutorpsgatan 29.

    Konstverk av Julia Rio (SE).

    Mer om konstverket

    Phantasmagoria

    Verket är improviserat och taget från fantasin men har anknytning till verkligheten då Max Persson utgått från en simpel idé av ett fordon: två hjul och en kropp. Se det på Nedre Nytorgsgatan 13.

    Konstverk av Max Persson (SE).

    Mer om konstverket

    Stronger than you think

    Karin Söderquists verk handlar om känslan av att inte riktigt passa in, att rollen man tilldelats känns för liten eller för snäv. Det är en hyllning till alla som vågar vara sig själva, bryta normer och leva sitt liv som de själva vill, trots att världen säger åt dem att vara annorlunda. Du hittar garageporten på Bryggaregatan 34.

    Till vardags jobbar Karin som illustratör och designer. Hon är bosatt i Stockholm, utbildad i London och uppväxt i Eskilstuna. Hennes illustrationer är ofta färgglada och har beskrivits som “feminine and empowering with the right percentage of whimsy”.

    Konstverk av Karin Söderquist (SE).

    PRWND

    Bryggaregatan 40 har fått ny liv genom målningen gjord av konstnären Jonas Molbaek. Motivet föreställer en ung hand på två äldre händer vilket ska symbolisera olika generationer och hur tiden går.

    Konstverk av PRWND (DK).

    Mer om konstverket

    #ArtStreetHbg 2019

    Ancient wisdom is our crown

    Vera Primavera är en erkänd gatu- och tauteringskonstnär från Ecuador. Primaveras mission är att återta bilden av kvinnor i våra stadsrum. Därför målar hon ofta kvinnor som förmedlar mystik, feminism och kraft. Hon målar på Kommissgatan 4 på Eneborg.

    Konstverk av Vera Primavera (ECU).

     

    Amy Sol

    Amy Sol är en USA-baserad konstnär som målar kvinnliga figurer och naturmotiv med mjuka former och dova färger. Sol har medverkat vid flertalet av världens största gatukonstfestivaler, bland annat Thinkspace Los Angeles och PopWow Worlwide på Hawaii. Målar en vägg vid Övre Holländaregatan 29 på Söder i Helsingborg.

    Till höger ser du resultatet, Amys soliga vägg lyser verkligen upp.

    Konstverk av Amy Sol (US).

    Tobias Kühl

    Tobias Kühl är en av två lokala artister som får chansen att visa upp sig under #ArtStreetHbg 2019. Kühl är baserad i Helsingborg medan han studerar arkitektur vid Lunds Universitet. Han målar väldigt grafiska och fantasirika motiv med inslag av komik. Under #ArtStreetHbg målar han transformatorhuset mellan Övre Eneborgsvägen och Wieselgrensgatan.

    Konstverk av Tobias Kühl (SE).

    Christoffer Erneholm

    Christoffer Erneholm är en lokal street art-artist som i år får chansen att ta steget ut på den stora scenen genom att måla trappan mellan Gasverksgatan och Sjöcronaplatsen på Söder. Christoffer har tidigare målat skateparker och annat. Vi tror mycket på honom i årets festival.

    Här till höger ser du trappan och hur den ser ut när den är färdig.

    Konstverk av Christoffer Erneholm (SE).

    Konstverk från 2018

    Poseidon

    Poseidon blandar äldre konststilar med moderna gatukonsttekniker. PichiAvo är grafittimålare i grunden men har på senaste tiden mixat gatukonsten med inslag av antik konst, som du ser i Poseidon. Denna kombination av gatukonst och grekisk mytologi syns i alla deras senare verk och nu även i Helsingborg. Gå förbi Gasverksgatan 29 och visa din vördnad för Helsingborgs egen vattengud.

    Konstverk av PichiAvo (ES).

    Mer om konstverket

    Portrait of Gisela Trapp

    Vem är över 100 år gammal och samtidigt bara ett år gammal? Gisela Trapp såklart, i alla fall i konsten. Portrait of Gisela Trapp, på Södergatan 43, som blickar ut över Gustaf Adolfs Torg är inspirerat av flera olika porträtt av Gisela Trapp samt verk som hon själv har skapat. Christina fann inspiration till konstverket efter att ha läst om Gisela Trapps liv och donationen av Fredriksdal för 100 år sedan. Detta är ett av två verk av, för konstnären okända, kvinnor. Christina målar annars porträtt av kvinnor i hennes närhet.

    Konstverk av Christina ”Starfighter” Angelina (US).

    Mer om konstverket

    Mélia’s Journey

    Målningen som lokalt benämns som ”Katten” heter egentligen Mélia’s Journey. Mélia är den kända fotografen Martha Coopers katt som ligger på hennes bokhylla. Kultförklarade Martha Cooper blev känd genom att dokumentera hiphopens framväxt under 70 och 80-talen. Hon dokumenterade alla hiphopens element (breaking, graffiti, rap och deejaying), men är framför allt uppmärksammad för de foton med graffiti som motiv. Fotot som Mantra har använt som grund för ArtStreetHBG, är taget i Marthas hem i New York, efter ett personligt möte mellan de båda. Mantra har under målandet av Mélia’s Journey främst använt sig av roller men till viss del även spray. Ni ser verket på Furutorpsgatan 26 bäst från andra sidan Malmöleden.

    Konstverk av Mantra (FR).

    Mer om konstverket

    Growing

    Growing är ett verk skapat av grafittikonstnären Timothy Avery. Starka färger och geometriska former speglar hans tolkning av Söder som område – ett historiskt område som präglats av dess arbetarbakgrund och som stor del bidragit till det Helsingborg vi ser idag. Konstverket uppmanar till nyfikenhet och en strävan att upptäcka detaljer som inte är uppenbara vid första ögonkastet. Målningen är gjord på GA torgs offentliga toalett.

    Konstverk av Timothy Avery (SE).

    Mer om konstverket

    Konstverk från 2017

    Color Invasion

    Color Invasion är skapat av Jimmy Skize och kan sägas vara en beskrivning av Artstreethbg som projekt. Konstverket symboliserar en invasion av färg i stadsmiljön och hur grafitti blir mer accepterat i den vanliga stadsmiljön och får ta plats i den. Det är också en del av Artstreethbgs mål och ambitioner att gatukonst i alla dess olika former ska få en större plats i Helsingborgs naturliga stadsmiljö. Just det här verket hittar man på bussterminalen/Helsingborg C.

    Konstverk av Jimmy Skize (SE).

    Mer om konstverket

    Mr. Fisherman

    Mr. Fisherman symboliserar Helsingborgs närhet till havet. Konstnären har studerat Helsingborgs historia som fiskeläge och inspirerats av olika historiska fiskarter i sitt verk. I konstverket kan du se flera fiskar, en fiskare och om du studerar hennes verk noga kan du kanske se former som för tankarna till Rådhuset och andra byggnader i Helsingborg. Höj blicken när du passerar Södergatan 6-8.

    Konstverk av Ilse Weisfelt (NL).

    Mer om konstverket

    Be Unique

    Be Unique symboliserar, enligt Tim Timmey, att vi ska ta tillvara på de och det som är unikt. Därför föll valet på att måla en kameleont. Ödlan är på många sätt unik då de kan skifta färger och smälta in i olika miljöer på sätt som få andra djur klarar av. Därtill är flamingon i bakgrunden till för att skapa djup och göra bilden ännu mer intressant. Verket sträcker sig över Smedjegatan 4 C.

    Konstverk av Tim Timmey (SE).

    Mer om konstverket

    The Söder Wall

    The Söder Wall, på Bryggaregatan 40, är ganska “straight forward” enligt konstnären själv. Han menar att det inte finns någon annan djupare symbolik i bilden än att människor har trevligt tillsammans. Ursprungligen ville han måla djur på väggen men fick feedback från boende och förbipasserande att det inte passade. Därför skissade han om och valde att måla en trevlig bild av människor som har kul tillsammans.

    Konstverk av Levi Jacobs (NL).

    Mer om konstverket

    Helsingborgs stads logotyp

    • Så här behandlar vi dina personuppgifter.