Missa inte när våra livlösa ytor väcks till liv!

Missa inte när våra livlösa ytor väcks till liv!

20-27 juli äger street art-festivalen Art Street Hbg rum igen. Gator och fasader på Söder i Helsingborg får nytt liv när såväl lokala som internationella artister skapar magiska street art-motiv. Vi hoppas att du är med och ser hur livlösa fasader och gator får nytt utseende under Art Street Hbg. Här kan du se vår trailer för sommarens street art-festival.

2017 var premiäråret för Art Street Hbg. Då smyckade fem lokala och internationella artister fem olika fasader, från Helsingborgs centralstation Knutpunkten till Helsingborgshems studenthyreshus vid Furutorpsplatsen. Likaså ett 20-tal elskåp längs med sträckan där de fem artisterna arbetade.

Årets festival äger rum mellan 20 och 27 juli. Vilka artister och vilka adresser som ska får konstnärlig utsmyckning får vi återkomma till inom kort.

Men klart är att arbetet som skedde under 2017 års festival gav mycket glädje och många glada tillrop från såväl fastighetsägare som boende i områdena samt besökare.

– Vår förhoppning i år är att fler besökande och boende i områdena i allt större utsträckning tar tillfället i akt och besöker de platser som kommer att arbetas på i år under tiden som artisterna är igång. Då får man ju möjlighet att prata med artisterna också samtidigt som man får se ett verk växa fram, säger Fredrik Öjbro, projektledare för Art Street Hbg.

Som vi berättat tidigare kommer det att bli workshops under hela veckan. En annan nyhet är att det utöver en handfull större fasadmålningar och elskåp även blir en hel del mindre street art-målningar på mindre ytor.

– Genom att utnyttja befintliga inslag på fasader och gator, som till exempel stuprör eller elkablar, kan man skapa en hel del kul inslag som gör det än mer levande. Det här kan bli riktigt spännande, säger Fredrik.

Så, var med när våra livlösa ytor får nytt liv mellan 20 och 27 juli 2018 på Söder i Helsingborg!

FOTO/VIDEO: Casper Jarmo
MUSIK: Murphy O´Toole (låten är en bearbetning av Zamfirs ”The Lonley Shepard”). Musik inspelad på Step Bros Studios
TEXT: Göran Svensson

Följ oss gärna på Instagram: @artstreethbg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *