Nu har #ArtStreetHbg tjuvstartat

Nu har #ArtStreetHbg tjuvstartat

I dag hölls en pressträff för #ArtStreetHbg inne på bussterminalen på Knutpunkten. På plats för att berätta om projektet fanns kulturdirektör Bibi Estev, projektledare Fredrik Öjbro och stadsträdgårdsmästare Martin Hadmyr.

Men givetvis fanns också street art-konstnären Jimmy Skize där. #ArtStreetHbg börjar egentligen inte förrän 22 juli men Jimmy har tjuvstartat med sitt motiv. Det är så klart helt medvetet. Det första som Jimmy skissade upp och färglade – av sitt flera kvadratmeter stora motiv – är namnet på projektet, #ArtStreetHbg.
– Det är många som åker buss från bussterminalen så förhoppningsvis ska detta skapa ett än större intresse för projektet när det väl sätter igång på riktigt den 21 juli, säger projektledare Fredrik Öjbro. Och så får bussresenärerna något intressant och fint att titta på när de antingen åker förbi eller står och väntar.

Så är du intresserad av en förhandstitt och vill se en street art-konstnär i arbete så är det inne vid bussterminalen på Knutpunkten du ska bege dig:
– Ja, det här är mitt nya hem, jag kör från åtta på morgnarna fram till klockan sex på kvällen framöver. Kanske med undantag för lite mat och toabesök men i övrigt är det här jag är, säger Jimmy Skize och skrattar.

Den 22 juli ansluter ytterligare fyra street art-konstnärer och håller Jimmy sällskap. Vilka de är och var de ska måla hittar du här.

Psst: glöm inte ange hashtaggen #artstreethbg om du Instagrammar, vi gillar inlägg i Instagram-flödet på sajten!

Foto: Casper Jarmo
Text: Göran Svensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *