Nu laddar vi för Art Street Hbg 2018

Nu laddar vi för Art Street Hbg 2018

2017 var en smärre framgångssaga. Det vittnar alla de samtal vi haft med boende, artister, fastighetsägare och andra intressenter vi mötte under #ArtStreetHbg premiäråret. Nu laddar vi om och arbetar för fullt med uppföljaren, som äger rum 20-27 juli. Redan nu kan vi avslöja att den populära workshopen kommer att pågå hela veckan istället för att bara vara avslutningsdagen. Men fler spännande nyheter är på gång...

2017 smyckade fem artister fem olika fasader i södra Helsingborg. Jimmy Skize gick loss på vägg på Knutpunkten. Tim Timmey dekorerade en vägg på Smedjegatan, till de boendes stora glädje. Våra internationella gäster Spidertag (Södergatan 11), Ilse Weisfelt (Södergatan 8) och Levi Jacobs (Studenthemmet på Bryggaregatan) gjorde också att premiäråret fick internationell touch och att festivalen fick global spridning.
Och inte att förglömma är alla de lokala artister och kollektiv som satte lite färg och glans på ett 20-tal elskåp längs med sträckan som de fem artisterna skapade på.
Hela festivalen rundades av med en workshop där många intresserade deltog, även om vädret den dagen inte var det bästa.
– Hela festivalen 2017 blev riktigt lyckad och det har borgat för att vi vågat gå vidare och planera för en uppföljare nu 2018. Vi har fullt upp med att boka in lämpliga väggar och kontraktera lämpliga artister som vi önskar ska få vara med i detta nu. Vi vill inte avslöja var och vilka just nu men det kommer som en glad nyhet inom kort, säger Fredrik Öjbro, projektledare för Art Street Hbg.

Vi kan i vart fall avslöja att det blir prova-på-aktiviteter hela veckan för de som vill testa street art. Mer information om detta och vilka artister som bokats in och var de ska arbeta återkommer vi till inom kort….

Text: Göran Svensson
Foto & video: Casper Jarmo
Musik: Keyframes – Showerthoughts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *