2017

Program för 2017 års #artstreethbg-festival. Mellan den 22 och 28 juli var konstnärerna på plats och smyckade de stora väggarna. Den 29 juli avslutades hela veckan med en heldag för besökare. Mellan 11.00 och 16.00 utgick vi utgå från Mäster Palms plats och ha provade på gatukonst , ordnade workshops, diggade musik från det elektroniska gänget EMC2, och mycket mer. På Gustav Adolfs torg huseradedet Italienska konstnärskollektivet ArtKademy med en workshop kallad ”La grande Pagina Bianca”. Under deras ledning kunde besökare tillsammans forma den största gemensamma målningen som Helsingborg någonsin sett på 200 kvadratmeter.
OBS! Program för 2017.

Work shop-programmet på Söder 29/7 kl.11-16
11.00-17.00: Den lokala föreningen EMC2 har ordnat med ett späckat schema med olika dj:s som kommer tillhandahålla allt från hip hop till tung elektronisk musik. Mäster Palms Plats
11.00 – 17.00: 20 Elskåp mellan Bruksgatan och Furutorpsparken kommer målas utav olika konstnärer. Gå förbi och se processen.
11.00-13.00: Grafitti workshop med Jesper Hesslind.  Lär dig grunderna hur man sprayar med färg och vilka tekniker som ligger bakom.
12.00-14.00: Stencilworkshop med Therese Jarmo. Få förståelse kring hur stencilkonsten fungerar.  Stencilkonst, eller pop-art som det också kallas, är en form av graffiti fast istället för att måla sitt motiv direkt på ytan, skär man först för hand ut sin design i te.x papp och skapar på så vis en schablon som man sedan använder sig av. Förarbetet tar tid, men är stencilen bra gjord, kan den användas igen och igen, och det går snabbt att måla sin bild på önskat underlag. Titta in i tältet så visar jag hur!
13.00-17.00: Livemålning på staketet runt Mäster Palms Plats. Se flera olika artister göra sitt avtryck på byggstaketet som dagen till ära har klätts in så verken kan disponeras under HX festivalen helgen efter.
13.00-17.00: La Grande Pagina Bianca – Var med det Italienska Konstnärskollektivet ArtKademy och skapa det största gemensamma verk som gjorts i Helsingborg. Det hela äger rum på Gustaf Adolfs torg.
14.00-16.00: Pärl och stringent (garn) workshop – Under den här workshopen får du testa på stringent mot galler och pärlplattor (med möjlighet att sättas upp omgående) – Ledare Julia och Shora
13.00-16.00: RumEtt leder workshopen – Brodera, gör en vimpel eller ett plakat, skrik ut det på stan, rita, eller förmedla din känsla i en skulptur. Bara lätta ditt hjärta och säg vad du vill – med ord, färg och form!

Work shop-ledarna på lördagen
* Julia Rio – Kreatör och gatukonstnär med textil, mönster och måleri i fokus. Julia yarnbombar våra gator med budskap, symboler och poesi och gör installationer med garn och måleri. Hon ser på det offentliga rummet som mitt och ditt vardagsrum, där vi gemensamt kan vara med och förändra/addera. http://www.juliario.com/

* Shora Dehnavi – Gatukonstnär och muralmålare med bas i Stockholm. Med rullväska och sprejburkar i högsta hugg åker hon runt i Sverige och målar på uppdrag och festivaler. Vill ständigt problematisera den vedertagna bilden av det offentliga rummet och reaktionerna som genereras av gatukonst. Tidigare ordförande för Gaffittifrämjandet. http://www.shoras.com/portfolio/

* Jesper Hesslind – Lokal kulturprofil i Helsingborg. Jesper jobbar på Röda kvarn och syns ofta hålla i workshops. Du har säkert sett flera av Jespers verk nere på Pixla Piren. Jesper arbetar mycket med texter och har även gjort en del musik.

* Theresa Jarmo  – Har sysslat med kreativa saker så länge hon kan minnas, men fastnade för stencilkonsten för cirka 8 år sen efter att hon hälsat på sin bror i Thailand och sett att han hade målat hennes ansikte på i princip alla t-shirts han ägde. Förutom att måla är hon en halvtaskig pianospelare som uppskattar välkomponerade meningar och älskar allt som gör världen lite mer vacker och magisk.