2018

Programmet för #ArtStreetHbg 20-27 juli 2018

Under street art-festivalen #ArtStreetHbg 2018 arbetar fyra inbjudna konstnärer på fyra olika platser på Söder i Helsingborg: (Här kan du läsa mer om alla konstnärerna)

  • PichiAvo från Spanien arbetar på Gasverksgatan 29
  • Mantra från Frankrike arbetar på Furutorpsgatan 26
  • Christina ”Starfighter” Angelina från USA arbetar på Södergatan 43
  • Timothy Avery från Helsingborg arbetar på GA Torg

Dessutom gör det lokala kollektivet Brohemia fyra mindre stencilverk över söder och Julia Rio gör två större och två mindre garnverk utspridda över söder.

Utöver detta sker det en rad andra olika aktiviteter under festivalen. Allt utgår från aktivitetsområdet i Stadsparken (om inget annat anges). Där blir det olika workshops som du kan delta i, du kan även tillverka dina egna pins eller få information om årets Art Street Hbg. Eller bara ta det lugnt och hänga med kreativa likasinnade.

Graffiti-workshops:
Lär dig grunderna inom graffiti. Vad ska man tänka på? Är det så svårt att göra en rak linje egentligen? Varför finns det olika ”caps” till sprayburken? Kom och testa själv hur det går till när man gör ett verk inom graffiti. Lär dig mer och prova på.
Lördag 21/7 klockan 14:00-16:00
Söndag 22/7 klockan 14:00-16:00
Onsdag 25/7 klockan 14:00-16:00
Torsdag 26/7 klockan 14:00-16:00

Kuliss-workshops
Det finns en kuliss för alla.  Kom och var med och bygg interaktiva kulisser för att pryda entréerna till invigningen av Passage.  Nyfikenhet, kreativitet och återanvändning är ledorden för den öppna workshopen som leds av Anna & Anja från Produktionskollektivet.
Måndag – torsdag 23-26 juli klockan 11.00-16.00.
Uppsamling: Mötesplats Kalifornia.

Textil-workshop:
Julia Rio är kreatör och mural/gatukonstnär med textil, mönster och måleri i fokus. Julia yarnbombar våra gator med budskap, symboler och poesi, målar byggnader och gör installationer med garn och måleri. Hennes ledord är ”Each One, Teach One!” och workshops för både barn och vuxna samt samarbeten med andra kreatörer är viktiga delar av hennes arbete. Julia ser på det offentliga rummet som allas vardagsrum, där vi gemensamt kan vara med och förändra. Vad vill vi se i det?
Under workshopen kan du delta i att göra din egen street art piece av textil och secondhandmaterial samt göra en egen sticker.
Måndag 23/7 klockan 14:00-16:00
Tisdag 24/7 klockan 14:00-16:00

Spana in elskåpsmålning
Även i år kommer flertalet elskåp få en ny kostym. De kommer målas på sträckan mellan Stadsbiblioteket och Furutorpsplatsen. Spana in när dessa får nytt liv utav lokala street art artister.
Onsdag 25 juli löpande under dagen.

Utställning på Kulturhotellet
Under #artstreethbg arrangeras en utställning på Kulturhotellet (Södergatan 15) där lokala och regionala street art- och graffitikonstnärer visar sina verk.
I samband med vernissagen den 20 juli klockan 18:00 får du chansen att träffa årets konstnärer samt ta en titt på deras verk i en mer traditionell gallerimiljö.
Läs mer om utställningen
Läs mer om Kulturhotellet

Invigning av nytt verk på Söder 26/7 klockan 18:00
Tim Timmeys nya verk ”Draken” invigs på Söder. Medverkande gör bland annat DJ BeshOne och några ur parkourgruppen AirWhipp.

Mer information i Facebook-evenemanget.

Filmhäng med Banksy och samtal med Doc Lounge 26/7!
Vi avslutar gatukonstfestivalen med en visning av den Oscarsnominerade kultklassikern ”Exit Through the Gift Shop” om och med den kultförklarade Banksy under bar himmel i Stadsparken den 26:e juli. Dessutom blir det samtal. Kvällens samtalsgäst är Henrietta Kozica, bildkonstnär, Christina ”Starfigheter” Angelina, konstnär i #artstreethbg, och Peter Bengtsen, lektor på LU med fokus på street art. Samtalet modereras av Artstreets projektledare Fredrik Öjbro.
Mat och dryck kommer finnas till försäljning för den svultne, men ta med en varm tröja och något skönt att sitta på.

Om Exit Through the Gift Shop
Banksy / Storbritannien / 2010 / 87min / Engelsk text
Den exentriske fransmannen Thierry Guetta dokumenterar graffitikulturen när han en dag får chansen att filma Banksy – ikonen utan ansikte – superstjärnan som målat en mur på Västbanken och överlevt. Föga anar dock Guetta att han själv kommer hamna i fokus när kameralinsen istället riktas mot honom. En film som med en stor portion humor ställer de stora frågorna om konsten.

Kvällens schema:
21:00 Panelsamtal med Henrietta Kozica, Christina ”Starfighter” Angelina och Peter Bengtsen. Modereras av Fredrik Öjbro.
21:30 Filmstart Exit Through the Giftshop
Fritt inträde!
Här kan du läsa mer om evenemanget på Doc Lounge´s Facebook
Om Doc Lounge Helsingborg