Trio från #ArtSTreetHbg är med på #HbgArtWeek

Trio från #ArtSTreetHbg är med på #HbgArtWeek

Holländarna Ilse Weisfelt och Levi Jacobs samt den argentinska världsmedborgaren Spidertag är bekanta från #ArtStreetHbg tidigare i somras. Nu när #HbgArtWeek äger rum är de tillbaka i Helsingborg. En målar på en skolvägg, en annan på ett studentboende och den tredje, ja denne är ute på flera hemliga uppdrag för att vidga helsingborgarnas vyer och kännedom om sin stad… Och du kan belönas om du letar reda på hans verk.

I somras ägde världshistoriens första #ArtStreetHbg rum i Helsingborg. Utöver de lokala street art-artisterna Jimmy Skize (Knutpunkten) och Tim Timmey (Smedjegatan) så var de internationella konstnärerna Ilse Weisfelt (Södergatan), Levi Jacobs (Studenthemmet på Furutorpsplatsen) och Spidertag (Korsningen Södergatan/Wieselgrensgatan) här och målade och ljusdekorerade varsin fasad.

Nu är de tillbaka för mer arbete under Kulturhotellets arrangemang Helsingborg Art Week.

· Ilse Weisfelt har tagit med kollegan Joren Joshua. De målar en vägg på Wieselgrenskolan. Motivet har vuxit fram i dialog med barn från årskurs 7 och 8 som konstnärerna sedan gett sin konstnärliga prägel på. Motivet är inspirerat av skolans inriktning vilket pryder varsin sida av väggen medan de centrala delarna i motivet är kopplat till skolan såsom stöttande lärare, föräldrar, vänner och olika ämnesinriktningar. Helsingborgs stad genom stadsbyggnadsförvaltningen är med och sponsrar denna målning.

· Levi Jacobs målar en vägg på studentboendet på Östra Vallgatan. Motivet kommer att växa fram i dialog med barn från årskurs 8 på Slottvångsskolan som Levi sedan får kreera fritt kring. Vill de se honom in action börjar han sitt arbete på onsdag. Stadens bolag Helsingborgshem är med och sponsrar denna målning.

· Spidertag är något av en Svarte-Petter, eller kanske mer korrekt, en joker, i sammanhanget. Vart han skapar sin installationsbaserade ljuskonst är lite av en hemlighet. Via temporära installationer bjuder han in Helsingborgarna till att uppleva Helsingborgs vyer, turistattraktioner och glömda platser i sann gamification-anda. Varje dag, vid mörkrets inbrott, ger sig hans installationer till känna – och först då. Och här kan du delta – och vinna pris. Du som lyckas hitta, fotografera och publicera flest installationer i ditt sociala medier-flöde i slutet av veckan står som den lyckliga vinnaren. Priset sponsras av Kulturhotellet. Och det är också här som vinnaren får kvittera ut sitt pris i slutet av Helsingborg Art Week.

Mer om konstnärerna hittar du här: #ArtStreetHbg – om konstnärerna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *