Urval #4

Under mötet en solig torsdag i mars (25/3) behandlade samtalet diskussioner kring urval av konstnärer med utgångspunkt i det vi tidigare tagit upp så som innovation, representation och ArtStreetHbgRoots. Idéerna flödade, viljorna var många, och valet av artister lika svårt som vanligt.

Vilket konstnärligt uttryck passar sig egentligen bäst på tingsrättens södra vägg? Ja, under vår senaste digitala sammankomst handlade majoriteten av samtalet om den största väggen vi har uppe som förslag. Det är inte enbart den största ytan utan även den yta som tillhör en instans med politisk koppling vilket gör det hela ännu mer spännande. Och som att inte det vore nog är den också placerad som en slags inkörsport till Helsingborgs city när man kommer in söder ifrån på malmöleden. Efter mötet var vi överens om tre konstnärer som skulle kunna vara aktuella, vilken det blir, ja det återstår att se. Än är ingenting bestämt eller godkänt av fastighetsägare.

Förutom ovan vägg pratades det även om vi skulle bygga en egen vägg som skulle kunna fungera som yta för professionella utövare på ena sidan medan den kunde användas till workshops på andra sidan. Låter det inte spännande med ett battle mellan stans poliser och en skolklass till exempel? Det var bara ett av alla workshop-förslag.

Och på tal om barn, vi pratade också om Gustav Adolfs gata 40 som ligger intill en förskola och hur vi skulle kunna inkorporera barnperspektivet på ytan. Vikten av dialog mellan verksamheten och konstnären skulle kunna vara en nyckel för att skapa synergieffekter. Detta var endast en liten del av dialogen som pågick i 1,5 timme och namn som diskuterades under mötets gång var bl.a. Huge, Zed1, ARYZ och Mad C.

Tills vi hörs igen så hoppas vi att ni njuter av varmare temperatur och gatukonst på väg till och från jobb, vänner och andra ärenden i staden ni befinner er i.

Fideli Österström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *